Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Πίτα με αρακά

Υλικά

Ζύμη

1 φλυτζάνι κορν φλαουρ κοσκινισμένο με 1 φλυτζάνι αλεύρι και 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

3/4 φλυτάνι βούτυρο κρύο από το ψυγείο, τριμμένο χοντρά

3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

1 αυγό

Γέμιση

2 κουτιά αρακά σε κονσέρβα, ή την ίδια ποσότητα αρακά φρέσκο βρασμένο

1 κουταλιά της σούπας κοφτή βούτυρο

100 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο

1 φλυτζάνι μαλακό κίτρινο τυρί σε κομματάκια

αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

Ζύμη

Ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά, προσθέτουμε το βούτυρο τριμμένο και με την βοήθεια 2 μαχαιριών, σχηματίζουμε μια ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα. Προσθέτουμε στη συνέχεια το γιαούρτι και το αυγο και τη ζυμώνουμε με τις άκρες των δακτύλων μόνο. Τυλίγουμε τη ζύμη σε αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε στο ψυγείο το προηγούμενο βράδυ.

Γέμιση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά

Φορμάρισμα

Ανοίγουμε τη ζύμη σε 1/2 εκατοστό πάχος, πάνω σε ένα μια επιφάνεια πασπαλισμένη με αλεύρι. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί με αφαιρούμενα πλαϊνά, και καλύπτουμε με τη γέμιση.

Σκεπάζουμε με αλουμινόαρτο και ψηνουμε σε ζεστό φούνρο για 15 λετά. Μετά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία του φουρνου, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά.

Σερβίρουμε ζεστό.

1 comentários:

Related Posts with Thumbnails