Σαλάτα με πένες, ρόκα και λιαστές ντομάτες

Μια νόστιμη και γρήγορη συνταγή μακαρονοσαλάτας με πένες

Κεϊκ καρότου

Κεϊκ καρότου

Κεφτεδάκια

Κεφτεδάκια

Κρέμα με ρεβίθια, μανιτάρια και κρουτόν

Κρέμα με ρεβίθια, μανιτάρια και κρουτόν

Πουτίγκα με γάλα Βλάχας

Πουτίγκα με γάλα Βλάχας

Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013

Ζύμη για τυροπιτάκια

Υλικά

1 ποτήρι σπορέλαιο

1 ποτήρι χλιαρό γάλα

1 αυγό

1/2 κουταλιά αλάτι

λίγο ξύδι

2 φακελάκια μάγια ξερή ή 80 γρ. μαγιά

αλεύρι όσο χρειαστεί (περίπου 1 κιλό)


Οδηγίες

Λιώνουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα.

Ρίχνουμε το λάδι και έπειτα τα υπόλοιπα υλικά.

Στο τέλος, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, μέχρι να ξεκολλήσει από τα χέρια και να γίνει μια αφράτη ζύμη.

Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου και πλάθουμε τα πιτάκια σε ο,τι σχήμα θέλουμε, προσθέτοντας τα υλικά της αρεσκείας σας.

Επίσης, αυτή η ζύμη είναι πολύ ωραία για πίτσα.

Την συνταγή την βρήκα εδώ.

Η ζύμη αυτή είναι πολύ καλή, αφράτη και τραγανή μου βγήκε. Εφτιαξα τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια.

Τα τυροπιτάκια τα έφτιαξα  με τυρί φέτα, αυγό, πιπέρι και δυόσμο.

Related Posts with Thumbnails