Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009

Χριστουγεννιάτικο κεϊκ

Μια παλιά υπέροχη συνταγή που κυκλοφορεί χρόνια τώρα στο internet.

Tην θεωρώ κλασική, απολαύστε την!!

Υλικά

1 φλυτζάνι αλεύρι

1 κουταλάκι μαγειρική σόδα

1 φλυτζάνι ζάχαρη

1 κουταλάκι αλάτι

1 φλυτζάνι βούτυρο

χυμός λεμονιού

4 μεγάλα αυγά

καρύδια

1 μπουκλι Johnnie Walker

2 φλυτζάνια αποξηραμένα φρούτα

Οδηγίες

Δοκιμάστε το Johnnie Walker και ελέγξτε την ποιότητα

Πάρτε μια μεγάλη γαβάθα και δοκιμάστε το ουίσκι ξανά. Για να βεβαιωθείτε για την ποιότητα, γεμίστε ένα φλυτζάνι και πιείτε. Επαναλάβετε.

Βάλτε το αλέυρι και το βούτυρο στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι να γίνει μια μαλακή μπάλα. Προσθέστε ένα κουταλάκι σόδα. Ξαναχτυπήστε το.

Βεβαιωθείτε οτι το ουίσκι είναι ακόμα εντάξει. Δοκιμάστε άλλο ένα φλυτζάνι. Σβήστε το μίξετ.

Σπάστε δύο αυτιά και προσθέστε τα στο μπολ. Ρίξτε και το φλυτζάνι με τα αποξηραμένα φούρτα.

Μιξάρετε το χτυπητό. Αν τα αποφρηξαμένα φούρτα κολλήσουν στο μαραφέτι του μίρξερ, ξύστε τα με ένα τσακαβίδι.

Δοκιμάστε το ουίθκι για να ελέγξετε τη γεύση του. Μετά κοθκινίθτε δύο τζιφλάνια αλάτι. Ή κάτι τέτοιο.

Μπορείτε να βάλετε και πωθ το λένε; Ποιοθ ενδιαφέρεται.

Τώρα θπάθτε το λεμόνι και θτραγκίκθετε τα καρύδια σας. Ελέγξετε το ουίθκι.

Προθθέθτε ένα μικρό κίτρινο κροκόδειλο. Απειλήστε ένα μικρό κουταλάκι ζάχαρη ή κάτι άλλο. Ο,τι βρείτε τέλοθ πάντων. Πετάκθτε το κοντά θτα άλλα.

Λαδώθτε το φούρνο με κάτι που ζουλιέται και κατουρήθτε στο πθυγείο. Ανάπθστε το ταπθί θτουθ 350 βαθμούς.

Μή κθεχάθετε να χτυπήθετε το μίκθερ.

Αφαιρέθτε τη μούρη θαθ από το μπολ και θηκωθείτε από το φούρνο.  Ελέγκθτε το ουίσκι κθανά και πηγαίνετε θτο κρεββάτι.

Χαλά Κριθτούγεννα!!!

χικ

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails