Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Μοσχάρι κατσαρόλας με κρέμα γάλακτος

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε κύβους

αλάτι

πιπέρι

1 φλυτζάνι ξύδι

2 φλυτζάνια λευκό κρασί

3/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο

2 φύλλα δάφνης

50 γρ. μπεϊκον ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 τομάτες χωρίς φλούδα και χωρίς σπόρους κομμένες

5 μετριες πατάτες κομμένες σε κύβους

1 κουτί κρέμα γάλακτος



Οδηγίες

Αφήνουμε το κρέας για 1 ώρα σε μια μαρινάδα με το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι,  το λευκό κρασί, το ελαιόλαδο και τα φύλλα δάφνης.

Σε μια χύτρα ταχύτητας τηγανίζουμε το μπεϊκον και εκεί σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τις τομάτες. Προσθέτουμε το κρέας και το σωτάρουμε ώστε να ροδίσει παντού. Προσθέτουμε 1 φλυτζάνι βραστό νερό  και το υγρό από τη μαρινάδα. Κλείνουμε την χύτρα και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 30 λεπτά.

Μετά από αυτό το διάστημα, προσθέτουμε τις πατάτες και αφήνουμε στην φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, σερβίροντας στη συνέχεια.

4 comentários:

  1. Στην αρχη καταλαβα κατι αλλο εγω απο τον τιτλο.
    Πολυ νοστιμο φαγητο και με την κρεμα θα εχει και ιδιαιτερη γευση γιατι εγω το φτιαχνω γιαχνι με πατατες.
    Θα δοκιμασω και τετοια παραλαγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πουαντερι,
    Αλλαξα λιγο τον τιτλο (το είχα αρχικά μεταφράσει από τον τιτλο στα πορτογαλικα), ελπιζω να ειναι καλυτερος τωρα :-)

    Καλή μερα σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο χειμωνιάτικο φαγάκι! Το σημειώνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails