Σαλάτα με πένες, ρόκα και λιαστές ντομάτες

Μια νόστιμη και γρήγορη συνταγή μακαρονοσαλάτας με πένες

Κεϊκ καρότου

Κεϊκ καρότου

Κεφτεδάκια

Κεφτεδάκια

Κρέμα με ρεβίθια, μανιτάρια και κρουτόν

Κρέμα με ρεβίθια, μανιτάρια και κρουτόν

Πουτίγκα με γάλα Βλάχας

Πουτίγκα με γάλα Βλάχας

Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010

Ταμπουλέ

Υλικά

1 φλυτζάνι πληγούρι

2 φλυτζάνια νερό

1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 φλυτζάνι φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

2 κουταλιές της σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 μεγάλες τομάτες χωρίς σπόρους και κομμένες σε κύβους του 1εκ.

1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

1/3 φλυτζάνι χυμό λεμονιού

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1/2 κουταλιά του γλυκού μπαχάρι

Φύλλα μαρούλι σαλάτας για το σερβίρισμα


Οδηγίες

Αφήνουμε το πληγούρι να ξεκουραστεί για 1 ώρα σε νερό. Το στραγγίζουμε καλά με τα χέρια. Ρίχνουμε το πληγούρι σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, τα κρεμμυδάκια, τα κρεμμύδια και τις τομάτες. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.

Διαλύουμε το αλάτι μέσα στο χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε μαζί το ελαιόλαδο με το μπαχάρι και προσθέτουμε λεμόνι και μετά το ρίχνουμε στο πληγούρι.

Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο πριν το σερβίρουμε.

Σερβίρουμε πανω σε φύλλα μαρουλιού.

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Τούρτα black forest

Μια γνωστή και πάντα αγαπημένη συνταγή…

Υλικά

Παντεσπάνι

8 κουταλιές της σούπας κοφτές ζάχαρη

8 αυγά

6 κουταλιές της σούπας αλεύρι

3 κουταλιές της σούπας κακάο

1 κουταλιά της σούπας μπεϊκιν πάουντερ

1 βαζάκι κεράσια μαρασκίνο

σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη ή σε φλούδες

ζάχαρη άχνη για την διακόσμηση


Σαντιγύ

500 γρ κρέμα γάλακτος κρύα

5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

1 βανίλια


Οδηγίες

Παντεσπάνι

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά, μέχρι να γίνει μια ζύμη ανοιχτόχρωμη και αφράτη. Κλείνουμε το μίξερ, και προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι, το κακάο και το μπεϊκιν πάουντερ ανακατεύοντας καλά χωρίς να χτυπάμε.

Ρίχνουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολλα επίσης βουτυρωμένη. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε στην μέση για να το γεμίσουμε, να το καλύψουμε και να το διακοσμήσουμε.

Σαντιγύ

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια στην ελάχιστη ταχύτητα του μίξερ. Είναι έτοιμη όταν το μείγμα σφιχτή και ομογενής.

Μοντάρισμα

Σε μια πιατέλα, βάζουμε το μισό παντεσπάνι. Αν θέλουμε το ραντίζουμε με λίγο σιρόπι από τα κεράσια, ή με ρούμι. Καλύπτουμε με σαντιγύ, με ψιλοκομμένα κεράσια και τη σοκολάτα.

Προσθέτουμε το άλλο μισό από το παντεσπάνι. Καλύπτουμε και διακοσμούμε όπως θέλουμε με την υπόλοιποι σαντιγύ, τα κεράσια και τη σοκολάτα. Πασπάλιζουμε με ζάχαρη άχνη.

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010

Κρεμμυδόσουπα με κρέμα

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

6 μέτρια κρεμμύδια (500 γρ) κομμένα σε ροδέλες

2 μεγάλες πατάτες ψιλοκομμένες

2 κύβους ζωμού κρέατος τριμμένους με τα χέρια

πιπέρι

1 1/4 λιτρο βραστό νερό

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

1 κουτί κρέμα γάλακτος

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα


Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τα κρεμμύδια και τις πατάτες. Την βάζουμε στην φωτιά για να σωτάρουμε για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε τους κύβους ζωμού, το πιπέρι και το αλεύρι που εχουμε διαλύσει προηγουμένως σε λίγο κρύο νερό. Ανακατεύουμε γρήγορα και προσθέτουμε το βραστό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να βράσουν οι πατάτες.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, και ρίχνουμε τη σούπα στο μπλέντερ για να την χτυπήσουμε και να γίνει κρεμώδης. Ρίχνουμε τη σούπα ξανά στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, και βάζουμε πάλι στην φωτιά για να ζεσταθεί, χωρίς να πάρει βράση.

Σερβίρουμε ζεστή με φρυγανίτσες

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Μοσχάρι κατσαρόλας με κρέμα γάλακτος

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε κύβους

αλάτι

πιπέρι

1 φλυτζάνι ξύδι

2 φλυτζάνια λευκό κρασί

3/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο

2 φύλλα δάφνης

50 γρ. μπεϊκον ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 τομάτες χωρίς φλούδα και χωρίς σπόρους κομμένες

5 μετριες πατάτες κομμένες σε κύβους

1 κουτί κρέμα γάλακτος



Οδηγίες

Αφήνουμε το κρέας για 1 ώρα σε μια μαρινάδα με το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι,  το λευκό κρασί, το ελαιόλαδο και τα φύλλα δάφνης.

Σε μια χύτρα ταχύτητας τηγανίζουμε το μπεϊκον και εκεί σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τις τομάτες. Προσθέτουμε το κρέας και το σωτάρουμε ώστε να ροδίσει παντού. Προσθέτουμε 1 φλυτζάνι βραστό νερό  και το υγρό από τη μαρινάδα. Κλείνουμε την χύτρα και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 30 λεπτά.

Μετά από αυτό το διάστημα, προσθέτουμε τις πατάτες και αφήνουμε στην φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, σερβίροντας στη συνέχεια.

Related Posts with Thumbnails