Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Κεϊκ με καρύδα και ανανά

 

Υλικά

 
μερικές ροδέλες ανανά

200 ml γάλα καρύδας

100 γρ καρύδα τριμμένη

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

2 αυγά

125 γρ μαργαρίνη

1 βανίλια

2 φλυτζάνια αλεύρι

1 κουταλιά της σούπας μπεϊκιν πάουντερ

Νερό και ζάχαρη για το καραμέλωμα του ταψιού

Οδηγίες

Καραμελώνουμε (στον πάτο αλλά και τα πλαϊνά) ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 30 cm. Απλώνουμε τις φέτες ανανά στον πάτο του ταψιού πάνω από την καραμέλα.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το γάλα καρύδας με την τριμμένη καρύδα και το αφήνουμε στην άκρη.

Στο μπλέντερ χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα, τα αυγά, την μαργαρίνη και την βανίλια. Ρίχνουμε το μίγμα στην λεκάνη με το μίγμα καρύδας και ανακατεύουμε καλά χωρίς να χτυπάμε. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπεϊνκιν πάουντερ, ανακατεύοντας καλά.

Ρίχνουμε τη ζύμη στο καραμελωμένο και στρωμένο με ανανά ταψί και το βαζουμε να ψηθεί σε μέτριο φούρνο.

Ξεφορμάρουμε το κεϊκ όσο θα είναι ακόμα χλιαρό. Γαρνίρουμε το κεϊκι όπως μας αρέσει.

3 comentários:

  1. Πολύ εξωτικό το κέικ σου, με υλικά που μου αρέσουν!
    Θα δοκιμάσω να το φτιάξω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ ωραίο το κέικ και πρωτότυπο!!!!!!!
    αυτό που θα ήθελα να μου πεις είναι το
    καραμελωμένο ταψί. πρώτη φορά το ακούω και
    θα ήθελα να μάθω πως το κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τα καραμελωμα του ταψιου, εχω οδηγίες σε μια αλλη συνταγη που μπορειτε να βρειτε εδω:
    http://bibliomageirikis.blogspot.com/2010/01/blog-post_07.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails