Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011

Σουφλέ με λάχανο

Υλικά

1 λάχανο περιπου 1/2 κιλού

2 ποτήρια γάλα

3 αυγά

2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
 
1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

τυρί τριμμένο

αλάτι

πιπέρι

μαϊντανός


Οδηγίες

Κόβουμε το λάχανο όσο μπορούμε, το πλένουμε και το ζεματάμε σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά. Το σουρώνουμε.

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι στην μαργαρίνη μέχρι να αρχίσουν να ροδίσουν. Προσθέτουμε το λάχανο, αλατοπιπερώνουμε και το σωτάρουμε γρήγορα. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, ανακατεύουμε το γάλα με το κορν φλαουρ και τους κρόκους των αυγών μεχρι να διαλυθούν καλά. Ρίχνουμε αλάτι και αφού προσθέσουμε 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη, το βάζουμε στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να βράσει και να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.  Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στην κρέμα, ανακατεύοντας γρήγορα για να ενσωματωθεί καλά.

Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το λάχανο, και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο. Το ψηνουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο.

Αυτή την συνταγή την βρήκα σε ενα τετράδιο της μητέρας μου με την ένδειξη “Εγκρίνεται”, δεν θυμαμαι να την εχω δοκιμάσει, αλλά μου κίνησε την περιέργεια ώστε να την φτιάξω καποια στιγμή.

2 comentários:

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα φαίνεται η συνταγή, μου κίνησε κι εμένα το ενδιαφέρον και την περιέργεια, κάποια στιγμή θα την φτιάξω κι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ ωραία συνταγή! νόστιμο κ υγειινό! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails