Σαλάτα με πένες, ρόκα και λιαστές ντομάτες

Μια νόστιμη και γρήγορη συνταγή μακαρονοσαλάτας με πένες

Κεϊκ καρότου

Κεϊκ καρότου

Κεφτεδάκια

Κεφτεδάκια

Κρέμα με ρεβίθια, μανιτάρια και κρουτόν

Κρέμα με ρεβίθια, μανιτάρια και κρουτόν

Πουτίγκα με γάλα Βλάχας

Πουτίγκα με γάλα Βλάχας

Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

Hot dog φούρνου

Υλικά

Ζύμη

2 φλυτζάνια αλεύρι

2 φλυτζάνια γάλα

2 αυγά

1 1/2 κουταλιά της σούπας μπεϊκιν πάουντερ

100 γρ τριμμένο τυρί

Γέμιση

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 τομάτα ψιλοκομμένη

1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη

4 λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα σε ροδέλες

Οδηγίες

Ζύμη

Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά στο μπλεντερ εκτός από το τυρί. Προσθέτουμε το τυρί τελευταίο και χτυπάμε λίγο ακόμα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μικρό ταψί. Ρίχνουμε εκεί τη μισή ζύμη, στη συνέχεια την γέμιση και τέλος καλύπτουμε με το υπόλοιπο της ζύμης. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.


Γέμιση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη μεχρι να χρησιμοποιηθεί.
Δίνει 6 μερίδες περίπου

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Παγωμένο κεϊκ

Υλικά

Ζύμη

4 αυγά

2 φλυτζάνια ζάχαρη

2 φλυτζάνια αλεύρι

1 φλυτζάνι γάλα

1 κουταλιά της σούπας μπεϊκιν πάουντερ

Σιρόπι

2 φλυτζάνια νερό

8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα

100 γρ. τριμμένη ινδική καρύδα

Οδηγίες

Ζύμη

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια κρέμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα σιγά-σιγά χτυπώντας πάντα.

Κατεβάζουμε από το μίξερ το μείγμα και προσθέτουμε το μπεϊκιν πάουντερ και τη μαρέγκα ανακατεύοντας σιγά σιγά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί στο οποίο απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο.

Όταν το κεϊκ θα είναι χλιαρό το βγάζουμε από το ταψί, κόβοντας σε τετραγωνάκια. Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω από κάθε τετραγωνάκι για να υγρανθεί. Μετά πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα.

Τυλίγουμε κάθε τετραγωνάκι κεϊκ με αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε παγωμένο.

Σιρόπι

Βαζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά εκτός από την τριμμένη καρύδα και το βάζουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ένα αραιό σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει, καλύπτουμε τετραγωνάκια από το κεϊκ με το σιρόπι και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.

 

Αυτή ειναι μια κλασική βραζιλιάνικη συνταγή κεϊκ για πάρτυ γενεθλίων, όπου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την φαντασία μας για να διακοσμήσουμε τα κεικάκια που σερβίρονται τυλιγμένα στο αλουμινόχαρτο.

Related Posts with Thumbnails