Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Παγωμένο κεϊκ

Υλικά

Ζύμη

4 αυγά

2 φλυτζάνια ζάχαρη

2 φλυτζάνια αλεύρι

1 φλυτζάνι γάλα

1 κουταλιά της σούπας μπεϊκιν πάουντερ

Σιρόπι

2 φλυτζάνια νερό

8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα

100 γρ. τριμμένη ινδική καρύδα

Οδηγίες

Ζύμη

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια κρέμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα σιγά-σιγά χτυπώντας πάντα.

Κατεβάζουμε από το μίξερ το μείγμα και προσθέτουμε το μπεϊκιν πάουντερ και τη μαρέγκα ανακατεύοντας σιγά σιγά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί στο οποίο απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο.

Όταν το κεϊκ θα είναι χλιαρό το βγάζουμε από το ταψί, κόβοντας σε τετραγωνάκια. Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω από κάθε τετραγωνάκι για να υγρανθεί. Μετά πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα.

Τυλίγουμε κάθε τετραγωνάκι κεϊκ με αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε παγωμένο.

Σιρόπι

Βαζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά εκτός από την τριμμένη καρύδα και το βάζουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ένα αραιό σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει, καλύπτουμε τετραγωνάκια από το κεϊκ με το σιρόπι και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.

 

Αυτή ειναι μια κλασική βραζιλιάνικη συνταγή κεϊκ για πάρτυ γενεθλίων, όπου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την φαντασία μας για να διακοσμήσουμε τα κεικάκια που σερβίρονται τυλιγμένα στο αλουμινόχαρτο.

6 comentários:

  1. Θέλω πολύ να το δοκιμάσω, μου φαίνεται θα ειναι πεντανόστιμο!!!
    Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν και λιγο με μπερδεψες στο σιροπιασμα που λες
    "καλύπτουμε τετραγωνάκια από το κεϊκ με το σιρόπι"
    αλλιως πρεπει να ειναι ευκολο, νοστιμο και λιγο ξεχωριστω ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σίγουρα ξεχωριστό, μου αρέσει πολύ να δοκιμάζω συνταγές από άλλες χώρες!
    Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το γάλα στο σιροπι, σίγουρα είναι μια ξεχωριστή συνταγή !
    φανταζομαι θα είναι πεντανόστιμο!! τυλίγεις τα κομματάκια με αλουμινόχαρτο για να διατηρούνται αφράτα και να μην σκληραίνουν???

    καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα σε ολους :-)
    Ελευθερια, με το σιρόπιασμα, ουσιαστικά θέλουμε να βρεξουμε το κεικ, να μην γινει στεγνο, οποτε ρίχνουμε σιρόπι απο πανω.
    Μαλλον ειναι καλύτερα να το κανουμε πριν το κόψουμε σε τετραγωνάκια και εχοντας τρυπήσει σε διαφορα σημεία το κεικ με ενα πηρούνι.
    Μετά πασπαλίζουμε με την καρύδα, που θα κολλαει πανω στο κεικ.
    Θα διορωθωσω λιγο την αναρτηση σε αυτό το σημείο μόλις μπορεσω.

    Φιλια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Maria,
    Οπως λες, με το αλουμινόχαρτο θα μεινουν αφρατα και θα κρατήσουν την υγρασία από το σιρόπι

    Καλο απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails