Σαλάτα με πένες, ρόκα και λιαστές ντομάτες

Μια νόστιμη και γρήγορη συνταγή μακαρονοσαλάτας με πένες

Κεϊκ καρότου

Κεϊκ καρότου

Κεφτεδάκια

Κεφτεδάκια

Κρέμα με ρεβίθια, μανιτάρια και κρουτόν

Κρέμα με ρεβίθια, μανιτάρια και κρουτόν

Πουτίγκα με γάλα Βλάχας

Πουτίγκα με γάλα Βλάχας

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

Πίτα με αρακά

Υλικά

Ζύμη

1 φλυτζάνι κορν φλαουρ κοσκινισμένο με 1 φλυτζάνι αλεύρι και 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

3/4 φλυτάνι βούτυρο κρύο από το ψυγείο, τριμμένο χοντρά

3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

1 αυγό

Γέμιση

2 κουτιά αρακά σε κονσέρβα, ή την ίδια ποσότητα αρακά φρέσκο βρασμένο

1 κουταλιά της σούπας κοφτή βούτυρο

100 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο

1 φλυτζάνι μαλακό κίτρινο τυρί σε κομματάκια

αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

Ζύμη

Ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά, προσθέτουμε το βούτυρο τριμμένο και με την βοήθεια 2 μαχαιριών, σχηματίζουμε μια ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα. Προσθέτουμε στη συνέχεια το γιαούρτι και το αυγο και τη ζυμώνουμε με τις άκρες των δακτύλων μόνο. Τυλίγουμε τη ζύμη σε αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε στο ψυγείο το προηγούμενο βράδυ.

Γέμιση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά

Φορμάρισμα

Ανοίγουμε τη ζύμη σε 1/2 εκατοστό πάχος, πάνω σε ένα μια επιφάνεια πασπαλισμένη με αλεύρι. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί με αφαιρούμενα πλαϊνά, και καλύπτουμε με τη γέμιση.

Σκεπάζουμε με αλουμινόαρτο και ψηνουμε σε ζεστό φούνρο για 15 λετά. Μετά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία του φουρνου, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά.

Σερβίρουμε ζεστό.

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Ρύζι στο φούρνο

Υλικά

2 φλυτζάνια ρύζι για πιλάφι

3 φλυτζάνια βραστό νερό

3 κύβους ζωμού κότας

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

3 κρόκους αυγών

1/2 φλυτζάνι τριμμένο τυρί

αλάτι

πιπέρι

Modo de fazer

Μαγειρεύουμε το ρύζι στο βραστό νερό μαζί με το ζωμό κότας. Όταν έχει βράσει το ρύζι, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.

Προσθέτουμε τους κρόκους, το τυρί τριμμένο, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε. Ρίχνουμε το ρύζι σε ένα πυρέξ και το βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό.

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Γρήγορη πίτσα

Υλικά

Σάλτσα

2 κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

1/2 φλυτζάνι λάδι

2 κύβους ζωμό κρέατος

1 κιλό τομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες

αλάτι πιπέρι

1/2 φύλλο δάφνης

1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

Ζύμη

1 γεμάτο φλυτζάνι  κορν φλαουρ

1 γεμάτο φλυτζάνι αλεύρι

1 κουταλιά της σούπας μπεϊκιν παουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 αυγό

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1/2 φλυτζάνι τυρί τριμμένο

1/2 φλυτζάνι γάλα


Γαρνιτούρα

μοτσαρέλα

τυρί τριμμένο


Οδηγίες

Σάλτσα

Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια με το σκόρδο. Προσθέτουμε τους κύβους και τις τομάτες ψιλοκομμένες. Αλατοπιπερώνουμε όπως θέλουμε και προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά, χωρίς να σκεπάζουμε την κατσαρόλα, για μισή ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Ζύμη

Κοσκινίζουμε το κορν φλαουρ με το αλεύρι και το μπεϊκιν παουντερ. Προσθέτουμε το αλάτι, το αυγό, το βούτυρο, το τυρί και το γάλα. Ζυμώνουμε με τις άκρες των δακτύλων μέχρι να σχηματίσουμε μια μπάλα. Ανοίγουμε τη ζύμη με ένα ρολό, πάνω σε πασπαλισμένο με αλεύρι τραπέζι, σε 1/2 εκατοστό πάχος.

Βάζουμε τη ζύμη σε 2 μέτρια ταψιά για πίτσες, βουτυρωμένες και πασπαλισμένες με αλεύρι. Προσθέτουμε την σάλτσα που έχει κρυώσει και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για 15 λεπτά.

Γαρνίρουμε με όση μοτσαρέλα θέλουμε, πασπαλίζουμε με άλλο τυρί τριμμένο και το ψήνουμε ξανά μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά. Σερβίρουμε αμέσως.

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

Κρέμα καραμελέ σοκολάτας

Υλικά

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 φλυτζάνι κακάο

2 κουτιά γάλα

3 αυγά

καραμελωμένο ταψί


Οδηγίες

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Ρίχνουμε την κρέμα σε καραμελωμένο ταψί και την ψήνουμε σε μπεν-μαρί

Related Posts with Thumbnails