Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Ζύμη για τάρτες

ratatouille

Υλικά

1 φλυτζάνι κορν φλαουρ

1 1/4 φλυτζάνι αλεύρι

αλάτι

2/3 φλυτζάνι μαργαρίνη

3 κρόκοι αυγών

1/4 φλυτζάνι νερό

Οδηγίες

Κοσκινίζουμε το κορν φλαουρ και το αλεύρι σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη, τους κρόκους και το νερό. Δουλευουμε τη ζύμη τρίβοντας την με τα δάκτυλα και σχηματίζοντας μια μπάλα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Απλώνουμε τη ζύμη με τα δάκτυλα σε ένα ταψί και προσθέτουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.

Η ζύμη μπορεί να χρησιμοποιήθεί σε γλυκές ή αλμυρές τάρτες και ταρτούλες.

6 comentários:

  1. Με κορν φλάουρ δεν έχω φτιάξει ποτέ θα τη δοκιμάσω.
    Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε κι εγώ έχω βάλει κορν φλάουρ στη ζύμη της τάρτας!
    Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολυ ευκολη φαινεται θα τη δοκιμασω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oi pecados da mesa
    Muito obrigada. Vc fala grego?
    Eu tambem tenho um site como esse em portugues.
    Vou fazer uma visitinha no seu site tambem
    Beijos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ♥ Olá, amiga!
    Passei para uma visitinha.
    Para você... com muito carinho ♥

    "Quem tem o abraço mais apertado...
    mais carinhoso...♥
    e um amor tão grande... tão grande...♥
    que apaga qualquer desamor?"♥♥

    Feliz Dia das Mães!!!

    ♥Ótimo domingo!
    Itabira♥♥
    Brasil

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails