Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Πίτσα με σαρδέλες

Αυτή ειναι μια αγαπημένη συνταγή που εφτιαχναν συχνά οι γονείς μου, ιδιαίτερα για τα σαββατόβραδα.

Υλικά

Ζύμη

500 γρ μαγιά

2 ποτήρια γάλα χλιαρό

1 ποτήρι σπορέλαιο

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

αλεύρι αρκετό για το ζύμωμα

Γέμιση

αρκετό κρεμμύδι ψιολοκομμένο

αρκετή τομάτα ψιλοκομμένη

ρίγανη

σκόρδο

αρκετες σαρδέλες σε κονσέρβα

Οδηγίες

Ζύμη

Ανακατεύουμε τη μαγιά με το γάλα και λίγο αλεύρι

Αφήνουμε την μαγιά να ξεκουραστεί για μερικές ώρες ώστε να διπλασιάσει σε όγκο

Στη συνέχει προσθέτουμε στην μαγιά τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το αλεύρι, ζυμώνοντας καλά μεχρι να ξεκολλήσει από τα χέρια.

Δουλεύουμε καλά τη ζύμη πάνω σε μια λεία επιφάνεια προσθέτοντας αλεύρι όσο χρειάζεται.

Γέμιση

Βγάζουμε τα κόκκαλα από τις σαρδέλες αν μας ενοχλούν, και τις λυώνουμε με ενα πηρούνι.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης ανακατεύοντας καλά.

Μοντάρισμα

Ανοίγουμε με τα χέρια τη ζύμη πάνω σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Καλύπτουμε και τα πλαϊνά του ταψιού.

Βάζουμε τη γέμιση από πάνω.

Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C.

Όταν βγει από το φούρνο, ρίχνουμε λιγο λεμόνι και ελαιόλαδο από πάνω.

2 comentários:

Related Posts with Thumbnails