Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010

Κοτόπουλο Στρογγονόφ

Υλικά

800 γρ στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρές λωρίδες

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

αλάτι

πιπέρι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1/2 φλυτζάνια του καφέ κονιάκ

200 γρ φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα

2 τομάτες χωρίς φλούδα και σπόρους ή 2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ

1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

2 κουταλιές της σούπας κετσαπ

1 κουτί κρέμα γάλακτος (250 ml)


Οδηγίες

Λυώνουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε εκεί το κοτόπουλο σιγά σιγά σε δυνατή φωτιά, μη αφήνοντας να σχηματίσει υγρά.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και σωτάρουμε εκεί το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το κονιάκ. Εδώ για όσους ξερουν το κάνουν φλαμπέ, γυρίζουμε δηλαδή λίγο το τηγανι ώστε να πάρει φωτιά (εγώ δεν το κάνω ποτέ, απλά βάζω το κονιάκ ;-) ). Οταν τελειώσει η φλόγα, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σκεπάζουμε το τηγάνι αφήνοντας να βράσει λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε τις τομάτες (η τον πελτέ) και αφήνουμε να βράσει άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και τη κέτσαπ, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα σε σιγανή φωτιά.

Λίγο πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και βγάζουμε από τη φωτιά πριν αρχίσει να βράζει.

Σερβίρουμε με πιλάφι, πατάτα βραστή ή πατάτες τηγανητές κομμένες σε πολυ ψιλές λωρίδες.

1 comentários:

Related Posts with Thumbnails