Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

Sfiha – Αραβική πίτσα

 

Η sfiha είναι ένα είδος πίτσας που προέρχεται από τις περιοχή της Εγγύς Ανατολής (Συρία, Λίβανο, Ιορδανία, Παλεστίνη, Ιρακ). Στην Βραζιλία εφεραν την συνταγή αυτή οι μετανάστες και εκεί αγαπήθηκε και διαδόθηκε ιδιαίτερα. Έγινε γρήγορα ένα από τα αγαπημένα ορεκτικά των Βραζιλιάνων.

Ειναι πραγματικά πολύ νόστιμη.

Υλικά

Ζύμη

1 κιλό αλεύρι

100 γρ ζάχαρη

150 γρ λαρδί λιωμένο ή μαγειρικό λίπος

1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη

3 αυγά

30 γρ μαγιά

γάλα οσο χρειάζεται


Γέμιση

1 κιλό κιμά περασμένο 2 φορές στην μηχανή

3 κρεμμύδια

μπόλικο μαϊντανό

αλάτι

πιπέρι

καυτερό κόκκινο πιπέρι

λεμόνι


Οδηγίες

Ζύμη

Σε μια λεκάνη βάζουμε τη μαγιά στη μέση και προσθέτουμε το γάλα για να τη λυώσουμε. Προσθέτουμε αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τη μαργαρίνη, το λίπος και τα αυγά. Ζυμώνουμε καλά, και αφήνουμε να ξεκουραστεί όσο ετοιμάζουμε την γέμιση


Γέμιση

Σωτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι

Βάζουμε στον κιμά λεμόνι και το προσθέτουμε στα κρεμμύδια για λίγα λεπτά σωτάρισμα.

Προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι και τις τομάτες ψιλοκομμένες, και αφήνουμε να μαγειρευτεί το κρέας. Τελευταία βάζουμε τον μαϊντανό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για λίγα λεπτάκια ακόμα πριν το σβήσουμε.


Μοντάρισμα

Σχηματίζουμε μπαλάκια με τη ζύμη. Ανοίγουμε με ρολό το κάθε μπαλάκι και με τη βοήθεια ενός φλυτζανιού η μιας κούπας, κόβουμε τη ζύμη σε κύκλους.

Βάζουμε λίγη γέμιση στο ένα μισό της ζύμης και κλείνουμε σχηματίζοντας μισοφέγγαρο. Με τη βοήθεια ενος πηρουνιού, κλείνουμε καλά τις άκρες.

Βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί σε βουτυρωμένο ταψί.

Σερβίρουμε με λεμόνι, που μπορούμε να στίβουμε πάνω στη ζεστή γέμιση καθως τρώγεται η sfiha.

2 comentários:

  1. Πρέπει να είναι πολύ αρωματικό με το λεμόνι! Ωραία παραλλαγή για κρεατοπιτάκια! Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πωπω νοστιμιαααααα... σαν το λαχματζουν αλλα σε κλειστο.. πειναωωωωωωωωωωω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails