Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Κρεμμυδόσουπα με κρέμα

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

6 μέτρια κρεμμύδια (500 γρ) κομμένα σε ροδέλες

2 μεγάλες πατάτες ψιλοκομμένες

2 κύβους ζωμού κρέατος τριμμένους με τα χέρια

πιπέρι

1 1/4 λιτρο βραστό νερό

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

1 κουτί κρέμα γάλακτος

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα


Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τα κρεμμύδια και τις πατάτες. Την βάζουμε στην φωτιά για να σωτάρουμε για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε τους κύβους ζωμού, το πιπέρι και το αλεύρι που εχουμε διαλύσει προηγουμένως σε λίγο κρύο νερό. Ανακατεύουμε γρήγορα και προσθέτουμε το βραστό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να βράσουν οι πατάτες.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, και ρίχνουμε τη σούπα στο μπλέντερ για να την χτυπήσουμε και να γίνει κρεμώδης. Ρίχνουμε τη σούπα ξανά στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, και βάζουμε πάλι στην φωτιά για να ζεσταθεί, χωρίς να πάρει βράση.

Σερβίρουμε ζεστή με φρυγανίτσες

4 comentários:

Related Posts with Thumbnails