Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Σπιτικό ζυμάρι για μακαρόνια

Υλικά

1/2 κιλό και 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
4 αυγά
1 κουταλιά του καφέ αλάτι
1 κουταλιά της σούπας λάδι

Οδηγίες

Περνάμε από κόσκινο το 1/2 κιλό αλεύρι πάνω σε μια μαρμάρινη επιφάνεια, και σχηματίζουμε μια λακούβα στο κέντρο. Εκεί προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι και το λάδι.
Ανακατεύουμε με την άκρη των δακτύλων, ενσωματώνοντας όλο και περισσότερο το αλεύρι μέχρι να ανακατευτεί καλά με τα αυγά.
Σχηματίζουμε μια μπάλα με τη ζύμη, κόβουμε στη μέση, βάζουμε το ένα κομμάτι πάνω από το άλλο και ζυμώνουμε με τα χέρια. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία αυτή άλλες τρεις φορές. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια νύχτα.
Περνάμε τη ζύμη στη μηχανή για μακαρόνια κόβοντας στο επιθυμητό σχήμα. (Για να ανοίξουμε με ρολό, πασπαλίζουμε με αλεύρι μια μαρμάρινη επιφάνεια ζυμώνουμε και απλώνουμε τη ζύμη. Ανοίγουμε σε αρκετά ψιλό φύλλο σε μορφή ορθογώνια. Σχηματίζουμε ένα ρολό με κάθε ορθογώνιο και κόβουμε στο επιθυμητό μάκρος)
Αφήνουμε τα μακαρόνια να στεγνώσουν απλωμένα, για καποιες ώρες. Βράζουμε σε πολύ νερό με αλάτι για 5 λεπτά.
Παραλλαγή: Για να φτιάξουμε πράσινη ζύμη, στην αρχή προθέτουμε στο αλεύρι 1/2 μάτσο σπανάκι ζεματισμένο, στραγγισμένο και καλά πολτοποιημένο.
Η παραπανω συνταγή μεταφράστηκε από ένα βραζιλιάνικο περιοδικό με ιταλικές συνταγές του Baldaracci.

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails