400 γρ λουκάνικα σε φέτες
2 κρεμμύδια
1 1/2 κιλό ώριμες τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 πιπεριά πράσινη και 1 πιπεριά κόκκινη, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνη
1 φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί
αλάτι
πιπέρι
100 γρ μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
1 ματσακι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
600 γρ σπαγγέτι
Οδηγίες
Για τη σάλτσα τηγανίζουμε τα λουκάνικα σε χαμηλή φωτιά για να λιώσει λίγο το λίπος τους. Σωτάρουμε μαζί με 1 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε τις τομάτες, τις πιπεριές και 1 φύλλο δάφνης. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν οι τομάτες. Προσθέτουμε το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε στη φωτιά για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις ελιές και το μαϊντανό.
Για τα μακαρόνια, βάζουμε στην φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα με 4 λίτρα νερό. Προσθέτουμε αλάτι, το φύλλο δάφνης, ελαιόλαδο και το μισό κρεμμύδι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει καλά το νερό. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το σπαγγέτι, για να μην διακόψουμε το βράσιμο (προσέχουμε ώστε να μην σπάσουν τα μακαρόνια). Βράζουμε τα μακαρόνια, “al dente” για 5-7 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Βγάζουμε το φύλλο δάφνης και το κρεμμύδι, και περνάμε τα μακαρόνια σε μια πιατέλα.
Για το σερβίρισμα: Αφού προσθέσουμε τις ελιές και το μαϊντανό στην σάλτσα, την ρίχνουμε στα μακαρόνια, σερβίροντας ζεστά.
Η συνταγή αυτή είναι βγαλμένη από ένα περιοδικό με ιταλικές συνταγές Baldaracci, καθώς επίσης και η φωτογραφία.
0 comentários:
Δημοσίευση σχολίου