Μια κρεμούλα, παρδοσιακή βραζιλιάνικη συνταγή που το ονομά της μεταφράζεται ως “σάλιο κοπέλας”
Υλικά
4 κρόκοι μεγάλων αυγών
100 ml γάλα καρύδας
250 γρ ζάχαρη
250 ml κρύο νερό
Οδηγίες
Διαλύουμε τη ζάχαρη στο κρύο νερό και το βάζουμε στη φωτιά μέχρι να πάρουμε ένα σιρόπι κάπως πηχτό.Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας. Ανακατεύουμε καλά και το βράζουμε σε μπεν-μαρί.
Περνάμε του κρόκους από ένα κόσκινο και το προσθέτουμε στην κρέμα και το αφήνουμε να μαγειρευτεί.
Σερβίρουμε σε μπολάκια
χρονια πολλα με υγεια,πολυ αγαπη με αμετρητη αισιοδοξια και δημιουργικοτητα!!!misirlou & maria
ΑπάντησηΔιαγραφή