Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Κανελόνια με κιμά

Υλικά

Κανελόνια

1 πακέτο κανελόνια

300 γρ κιλού κιμά μοσχαρίσιο

1/2 ποτηράκι κρασί άσπρο

4 κουταλιές της σούπας λάδι

1 ξυλάκι κανέλας

1 ½ φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο ή κεφαλογραβιέρα

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 κουτί ψιλοκομμένο τοματάκι

1 κουταλιά της σούπας γαλέτα

αλατοπίπερο

Σάλτσα

500 γρ σάλτσα τομάτας

1 σκελίδα σκόρδο

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

αλατοπίπερο

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Οδηγίες

Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά. Το σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την κανέλα, αλατοπίπερο και το ψιλοκομμένο τοματάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει  σκεπασμένο επί 40’. Πρέπει όταν είναι έτοιμο να έχει πιει καλά το ζουμί του.

Μόλις μισοκρυώσει ανακατεύουμε με το 1 φλιτζάνι τυρί και την γαλέτα. Γεμίζουμε με τον κιμά σφιχτά τα κανελόνια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε πυρέξ, χωρίς να αφήνουμε κενά.

Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει την σάλτσα για 10’ σε σιγανή φωτιά (σοτάρουμε στο βούτυρο το σκόρδο, μόλις ξανθύνει προσθέτουμε την τομάτα, το αλατοπίπερο, την ζάχαρη και 1 1/2 ποτήρι νερό).

Μόλις γεμίσουμε τα κανελόνια, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που πρέπει να είναι πολύ αραιή και να τα καλύπτει τελείως. Αν είναι λιγότερη προσθέτουμε στο πυρέξ χλιαρό νερό
μέχρι να σκεπαστούν τελείως. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με τυρί και σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο το πυρέξ ώστε να μην μπαίνει καθόλου αέρας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς επί 30’ . Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και σβήνουμε την φωτιά, πασπαλίζουμε με το τυρί και τα αφήνουμε μέσα στο φούρνο για άλλα 10’.

Η συνταγή υπάρχει στα πακέτα κανελόνια της Melissa, και μπορεί να βρεθεί και στο http://www.melissa.gr/mincemea-cannelloni/

1 comentários:

  1. Καλησπέρα!Τα κανελόνια είναι απο τα αγαπημένα μας φαγητά στην οικογένεια και γενικά όλα τα ζυμαρικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails