250 γρ σοκολάτα υγείας σε κομμάτια
200 γρ φρέσκο βούτυρο
9 κρόκοι αυγών
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές τησ σούπας κονιακ, ουίσκυ ή ρούμι
2 βανίλιες
10 ασπράδια αυγών χτυπημένα σε μαρέγκα
τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα
Σαντιγύ
250 γρ φρέσκια κρέμα γάλακτος κρύα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Οδηγίες
Μους
Κόβουμε τη σοκολάτα δε κομμάτια σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο και τα λιώνουμε σε μπεν-μαρί. Χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε μια τέλεια κρέμα. Στη συνέχεια, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε το κονιάκ, τη σοκολάτα ακόμα χλιαρή και την βανίλια.
Τελευταία, προσθέτουμε τη μαρέγκα, ανακατεύοντας καλά, αλλά με προσοχή να μην χτυπήσουμε δυνατά ώστε να μείνει η μους ελαφριά και αφράτη. Τη βάζουμε σε ψηλά ποτήρια η σε ένα μεγάλο μπολ και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα.
Γαρνίρουμε με τη σαντιγύ σε σχήματα λουλουδιού και με τα τρουφάκια σοκολάτας.
Σαντιγύ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, στην χαμηλότερη ταχύτητα του μιξερ. Θεωρούμε πώς είναι έτοιμη όταν αποκτήσει μια υφή συνεχή και ομοιόμορφη.
Ποιος θα έλεγε όχι!!!Πολύ ωραία συνταγή!!!Καλό απόγευμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μους με τα αυγά είναι η πιο νόστιμη απ' όλες, αλλά εγώ θα σου ομολογήσω ότι την φοβάμαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλή βδομάδα!
Καλημερα!! Ελενα, ναι εχεις δίκιο με τα αυγά και εγω λίγο τα φοβάμαι. Ομως η συνταγή αυτη πρεπει να ειναι κλασσική συταγή της μους. Δεν ξέρω ίσως παλαιότερα τα προιοντα ήταν πιο αγνά και δεν φοβόταν ο κόσμος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘυμάμαι μικρή, μου εφτιαχνε η μητέρα μου χτυπημένο κρόκο με ζάχαρη και λίγη μαυροδάφνη, πολυ δυναμωτικό!