Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Φασολάδα με χοιρινό

Υλικά

250 γρ φασόλια χοντρά

2 κρεμμύδια τριμμένα

2 πράσα ψιλοκομμένα

1 μπαστουνάκι σέλερυ ψιλοκομμένο

3 μακρόστενες πιπεριές ψιλοκομμένες

150 γρ βιταμ

1/2 κιλό χοιρινό από κιλότο κομμένο σε μικρά κομμάτια

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

1 κύβο ζωμού κρέατος

μια πρέζα πιπέρι καγιέν

αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

Βάζετε τα φασόλια σε κατσαρόλα, τα σκεπάζετε με νερό, τα βράζετε 5 λεπτά και τα σουρώνετε.

Βάζετε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια, τα πράσα, το σέλερυ, τις πιπεριές, και τα μαραίνετε με λίγο νερό. Προσθέτετε το βιταμ και το κρέας και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά όλα μαζί.

Προσθέτετε τις τομάτες, τα φασόλια, τον κύβο, 4 φλυτζάνια νερό, αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε τη φασολάδα 1 1/2 ώρα περίπου

H παραπάνω συνταγή έχει αντιγραφεί από ενα βιβλιαράκι συνταγών της ΕΛΑΪΣ

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails