Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Φατούς

Υλικά

1 πίτα μεγάλη κομμένη σε κομμάτια

1 μαρούλι

1 αγγούρι κομμένο

3 τομάτες μετρίου μεγέθους κομμένες

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο

2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες

1 ματσάκι αντράκλα (γλυστρίδα) (προαιρετικό)


Για το ντρεσσιγκ

Μια πρέζα σκόρδο σκόνη

το χυμό από 1 λεμόνι

2 κουταλιές ξύδι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο


Οδηγίες

Ψήνετε τα κομμάτια της πίτας στο γκριλ ώσπου να χρυσίσουν. Τα αφήνετε κατά μέρος.

Καθαρίζετε το μαρούλι, το πλένετε και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Βάζετε το μαρούλι σε μπωλ και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και την ψημένη πίτα και ανακατεύετε.

Βάζετε τα υλικά για το ντρέσσιγκ σε γυάλινο βάζο που κλείνει και κουνάτε δυνατά. Περιχύνετε με το ντρέσσιγκ τη σαλάτα τη στιγμή που θα σερβίρετε.

Η παραπάνω συνταγή έχει αντιγραφεί (όπως και η φωτογραφία) από βιβλιαράκι συνταγών της ΕΛΑΪΣ (http://www.elais.gr/cooking/recipes/585)

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails