Τρίτη, 1 Μαΐου 2012

Κεϊκ São Paulo

Υλικά

250 γρ ζάχαρη

250 γρ βούτυρο

6 αυγά (τα ασπράδια μόνο από τα 2)

250 γρ αλεύρι

100 γρ αμύγδαλα


Οδηγίες

Χτυπάμε στο μπλεντερ τους κρόκους των αυγών μαζί με την ζάχαρη. Προσθέτουμε στη συνέχεια το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα καλά.

Προσθέτουμε τα ασπράδια των αυγών αφού τα έχουμε χτυπήσει ξεχωριστά σε μαρέγκα. Αφού όλο το μίγμα χτυπηθεί καλά, προσθέτουμε το αλεύρι και τελευταία τα αμύγδαλα τριμμένα στο multi, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε το κεϊκ να ψηθεί στο φούρνο. Αφού ψηθεί, ετοιμάζουμε ένα σιρόπι με πορτοκάλι μαζί με 250 γρ ζάχαρη και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι πάνω στο κεϊκ ώστε να ποτίσει καλά.

1 comentários:

Related Posts with Thumbnails