Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Κεϊκ καρότου

Την συνταγή αυτή τη βρήκα στο βραζιλιάνικο site Cybercook, το έφτιαξε ο αδελφός μου το Σάββατο με την βοήθειά μου και βγήκε πολύ καλό. Νόστιμο κεϊκ, απίστευτα αφράτο και η κουβερτούρα θεϊκή!

Υλικά

Ζύμη

3 αυγά

2 κοφτά φλυτζάνια ζάχαρη

2 φλυτζάνια αλεύρι

1 κουταλιά της σούπας μπεϊκιν πάουντερ

1 φλυτζάνι σπορέλαιο

3 μέτρια καρότα ωμά

1 πρέζα αλάτι


Κουβερτούρα

1 ποτήρι γάλα

1 ποτήρι ζάχαρη

4 κουταλιές της σούπας κακάο

1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ

1 πρέζα αλάτι


Οδηγίες

Ζύμη

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αυγά, τα καρότα κομμένα σε κομμάτια, το λάδι και το αλάτι.  Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το μπεϊκιν πάουντερ και το αλεύρι. Ρίχνουμε στο μπολ τα χτυπημένα καρότα σιγά σιγά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί, και ψήνουμε σε μέτριο προς χαμηλό προθερμασμένο φούρνο.

Κουβερτούρα

Χτυπάμε στο μπλεντερ όλα τα υλικά και βάζουμε στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Το κακάο δίνει στην κουβερτούρα μια αρκετά σκούρα και γυαλιστερή υφή. 
Καλύπτουμε το κεϊκ αφού έχει κρυώσει λίγο με την ζεστή κουβερτούρα

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails