Τί κάνουμε όταν το κεϊκ καρότου του Σαββάτου έχει τελειώσει πριν από δύο μέρες, θέλουμε να φάμε κάτι γλυκό αλλά δεν έχουμε τίποτα στο σπίτι;
Μια λύση θα ήταν … ένα κεϊκ στην κούπα
1 αυγό
4 κουταλιά της σούπας γάλα
3 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
2 κουταλιές της σούπας σοκολάτα ρόφημα (εγώ έβαλα κακάο)
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά του καφέ μπεϊκιν πάουντερ
Βάζουμε το αυγό στην κούπα, χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το γάλα και τη σοκολάτα και χτυπάμε κι άλλο. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπεϊκιν πάουντερ και ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.Βάζουμε τη ζύμη σε 2 κούπες (βουτυρωμένες αν θέλουμε να τα ξεφορμάρουμε). Βάζουμε τις κούπες σε φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά στην πιο δυνατή ισχύ.
Η ωμή ζύμη είναι πιο μαλακή απ’οτι σε ένα κανονικό κεϊκ. Μην αυξήσετε την ποσότητα αλευριού αλλιώς θα έχει ένα σκληρό κεϊκ.
Μια λύση θα ήταν … ένα κεϊκ στην κούπα

Υλικά
4 κουταλιά της σούπας γάλα
3 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
2 κουταλιές της σούπας σοκολάτα ρόφημα (εγώ έβαλα κακάο)
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά του καφέ μπεϊκιν πάουντερ
Οδηγίες
Συμβουλές
Οι κουταλιές σε κάθε υλικό πρέπει να είναι κοφτές. Μπορεί να σερβιριστεί με κάποια επικάλυψη, σιρόπι, κάστανα, παγωτό. Μπορούμε να το φάμε και ζεστόΗ ωμή ζύμη είναι πιο μαλακή απ’οτι σε ένα κανονικό κεϊκ. Μην αυξήσετε την ποσότητα αλευριού αλλιώς θα έχει ένα σκληρό κεϊκ.
Καλό!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈξυπνο και γρήγορο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή