Υλικά
3 αυγά
3 φλυτζάνια αλεύρι
3 φλυτζάνια ζάχαρη
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
1 φλυτζάνι μαργαρίνη λυωμένη
1 κουταλιά της σούπας μπεϊκιν παουντερ
200 γρ. καρύδα τριμμένη
150 γρ τρούφα σοκολάτας
Οδηγίες
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από την καρύδα και τα τρουφάκια, και χτυπάμε τη ζύμη στο μίξερ
Προσθέτουμε την καρύδα και την τρούφα σοκολάτας ανακατεύοντας χωρίς να χτυπάμε
Ρίχνουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο ταψί ή πυρέξ βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο
δεν ειναι αρκετα γλυκο με 3 ποτηρια ζαχαρη??
ΑπάντησηΔιαγραφήή μηπως λογω της καρυδας μετριαζεται?
Καλημέρα cook,
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω βγαίνει καλό με αυτη την ποσότητα, όχι πολύ γλυκό.
Βέβαια πρέπει να αναφέρω ότι η ζαχαρη εδω στην Ελλάδα είναι λιγάκι πιο γλυκιά από οτι στην Βραζίλια. Οποτε στις βραζιλιάνικες συνταγές που εχω για γλυκά πάντα προσπαθώ να βάλω λιγότερη ποσότητα, π.χ. να μην είναι γεμάτα τα φλυτζάνια.
Εντυπωσιακό το κέικ σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ δεν κατάλαβα τι εννοείς τρουφάκια!
Εννοείς τα μικρά στρογγυλά γλυκάκια, ή τρούφα σοκολάτας?
Καλή βδομάδα να έχουμε!
Ελενα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστω για την επισήμανση.
Μόλις έκανα διόρθωση στο κείμενο, για να μην υπάρχει παρεξήγηση, εννοούσα τρούφα σοκολάτας.
Λόγω αυτών βγαινει και το όνομα του κεϊκ :-)
Καλή εβδομάδα σε όλους!
όσο τα παιδιά μου ήταν μικρά αγαπούσαν ιδιαίτερα αυτό το κέικ με τα μυρμηγκάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κανω κι εγώ συχνά γιατί αρέσει η τρούφα στα παιδιά, αλλά χωρίς καρύδα.
ΑπάντησηΔιαγραφή