Υλικά
Κεϊκ
2 μεγάλα καρότα
1/2 φλυτζάνι σπορέλαιο
2 αυγά
3/4 φλυτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας μπεϊκιν παουντερ
Κουβερτούρα
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
ζεστό νερό
Οδηγίες
Κεϊκ
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε μικρά κομμάτια και τα χτυπάμε στο μπλέντερ με το λάδι και τα αυγά.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα χτυπημένα καρότα με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια ομογενής ζύμη. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Πορσθέτουμε το μπεϊκιν παουντερ τελευταίο.
Απλώνουμε σε ενα μέτριο ταψάκι, βουτυρωμένο και αλευρωμένο ή το στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180 C) για 30 λεπτά.
Αφού κρυώσει το βγάζουμε προσεκτικά από το ταψί και το βάζουμε σε μια πιατέλα. Καλύπτουμε το κεϊκ με την ζεστή κουβερτούρα από πάνω αλλά και στα πλάγια.
Κουβερτούρα
Λιώνουμε την κουρβερτούρα κομμένη σε κομματάκια σε μπεν-μαρί. Οταν λιώσει τελείως η σοκολάτα, προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς. Την χρησιμοποιούμε ζεστή πανω στο κεϊκ.
Πολύ μου αρέσει το κέικ καρότου! Με γλάσσο σοκολάτας δε το έχω δοκιμάσει, θα είναι τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα αγαπημένα μου κέικ, γιατί γίνεται "ζουμερό"
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ ένα άσπρο γλάσο με cream cheese βάζω στο δικό μου, ωραία ιδέα το γλάσο σοκολάτας!
Καλές Απόκριες, καλά Κουλουμα!
πρέπει να είναι τέλειο θα το δοκιμάσω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή!!
Passei para mais um visitinha...
ΑπάντησηΔιαγραφήDeliciosa receita!
Bom fim de semana!
Beijinhos.
Itabira - Brasil
Μου αρέσει το κέικ καρότου, και ειδικά αυτό που έχει σοκολατένιο γλάσσο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το δοκιμάσω και θα επανέλθω!!
Καλό Σ/Κ :))