Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009

Ψωμί από ψημένο μπεϊκον (Pão de torresmo)

Υλικά

3 1/2 φλυτζάνι γάλα

2 αυγά

3/4 φλυτζάνι σπορέλαιο

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

30 γρ. μαγιά

1 κιλό αλεύρι

2 φλυτζάνια ψημένο μπεϊκον (torresmo)

Οδηγίες

Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το μπεϊκον.

Βάζουμε την ζύμη σε μια λεκάνι και προσθέτουμε σιγα-σιγα το αλεύρι ανακατεύοντας καλά με το χέρι. Ζύμωνουμε καλά τη ζύμη και προσθέτουμε το μπεϊκον.

Δίνουμε το επιθυμητό σχήμα στην ζύμη, χωρίζοντας τη ζύμη σε 2 ταψιά. Αφήνουμε να ξεκουραστούν οι ζύμες για 1 ώρα. Μετά ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails