Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009

Τραγανό μπεϊκον (Torresmo)

Υλικά

1 κιλό μπέϊκον

1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο

Οδηγίες

Κόβουμε το μπεϊκον σε κυβάκια ή σε μικρέ λεπτές φετούλες (3/3 εκατοστών)

Σε  μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το μπεϊκον και το αλάτι και το τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς εχοντας το καπάκι της κατσαρόλας κοντά για να αποφεύγουμε τις πιτσιλιές. Οταν αρχίσει να πιτσιλάει έντονα κατεβάζουμε απο την φωτιά

Το αφηνουμε να ξεκουραστεί για μερικές μέρες στο ψυγείο μαζί με το λίπος που εχει σχηματιστεί.

Οταν θα χρησιμοποιηθεί, βαζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το λίπος του, και το τηγανίζουμε για δεύτερη φορά σε μισοσκεπασμενη κατσαρόλα. Πάλι ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλησει στον πάτο της κατσαρόλας, και έχοντας το καπάκι της κοντά για να προστατευτείτε από τις πιτσιλιές.

Σημειώσεις:

To τραγανό μπεϊκον χρησιμοποιείται σε διάφορες αλμυρές συνταγές, όπως για παράδειγμα το ψωμί από τραγανό μπεϊκον (pão de torresmo), αλλά τρώγεται και έτσι σαν ορεκτικό (πολύ τραγανό)

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails