Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009

Γαλλικό ψωμί σπιτικό

Υλικά

1 κιλο αλεύρι

1 φλυτζάνι παγωμένο νερό

1 1/2 φλυτζάνια χλιαρό νερό

30 γρ μαγιά

1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

2 κουταλιές του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο

Οδηγίες

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη, πάνω σε μια βαθιά λεκάνη.

Διαλύομε τη μαγιά στο χλιαρό νερό, προσθέτουμε το λάδι και το ρίχνουμε στη λεκάνη με το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το παγωμένο νερό, ζυμώνοντας συνεχώς μεχρι να σχηματιστεί μια αρκετά ελαστική ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια λεία επιφάνεια και συνεχίζουμε να συμώνουμε για 10 λεπτά. Βάζουμε τη ζύμη ξανά στη λεκάνη, τη σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά

Χωρίζουμε τη ζύμη σε περίπου 20 μερίδες και δίνουμε στο καθένα το σχήμα του μικρού γαλλικού ψωμιού. Τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ένα ή δύο ταψιά και τα σκεπάζουμε αφήνοντας να ξεκουραστούν  για μια ωρα, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 C.

Με την βοήθεια μιας λεπίδας κάνουμε μια ρηχή χαρακιά στη επιφάνεια κάθε ψωμιού (στην κατά μήκος κατεύθυνση). Βαζουμε στο φούρνο να ψηθεί.


Ετοιμάζουμε ένα ψεκαστήρα με νερό και όταν τα ψωμάκια αρχίσουν να ροδίσουν τα ψεκάζουμε με νερό (γρηγορα ομως, δεν αφήνουμε την πορτα του φουρνο ανοικτή για πολύ)

Αναφορά δικαιωμάτων scrapooking

Η διακόσμηση των φωτογραφιών της ανάρτησης έγινε με στοιχεία ψηφιακού scrapbooking των παρακάτω συλλογών:

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails