Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Κεφτεδάκια με σάλτσα τομάτας και μπεσαμελ

Υλικα

Κεφτεδάκια

600 γρ κιμάς από χορινό και μοσχάρι

φριγανιά τριμμένη

2 αυγά

αλάτι

πιπέρι

λιγο αλεύρι

Λάδι για τηγάνισμα

Σάλτσα τομάτας

500 γρ τομάτες

1 φλυτζάνι ζωμός κρέατος

2 κουταλιές κέτσαπ

30 γρ μαργαρίνη αλατισμένη

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

Σάλτσα μπεσαμελ

1/2 λίτρο γάλα

2 ριχές κουταλιές της σούπας αλέύρι

40 γρ μαργαρίνη αλατισμένη

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Οδηγίες

Κεφτεδάκια

Ανακατεύουμε καλά τον κιμά με τα αυγά, τη φριγανιά τριμμένη, αλάτι και πιπερι. Σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια, τα περνάμε στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Τα διατηρούμε ζεστά όσο ετοιμάζονται οι σάλτσες

Σάλτσα τομάτας

Πλύνουμε καλά τις τομάτες, βγάζουμε την φλούδα και τα σπόρια τους και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το ζωμό κρέατος και βράζουμε τη σάλτσα γαι 10 λεπτά. Μετά  σουρώνουμε τη σάλτσα.

Επιστρέφουμε τη σάλτσα στην φωτιά, προσθέτοντας την μαργαρίνη, το αλεύρι διαλυμμένο σε 1/2 ποτήρι νερό, την κέτσαπ, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Σάλτσα μπεσαμελ

Ετοιμάζουμε μια μπεσαμελ όχι πολύ πηχτή με το γάλα, τη μαργαρίνη και το αλεύρι (αν θέλετε μπορείτε να βρείτε οδηγίες για την μπεσαμελ εδώ).

Αλατοπιπερώνουμε τη μπεσαμελ και αρωματίζουμε πασπαλίζοντάς την με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε καποια από τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα τομάτας και άλλα με τη μπεσαμελ

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails