Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Κεϊκ με βανίλια και λεμόνι

Σήμερα ήθελα να κάνω ένα απλό κεϊκ με υλικά που είχα στο σπίτι και βρήκα την παρακατω συνταγή σε ένα βραζιλιάνικο forum. Εκανα μια μικρή αλλαγή μόνο και βγήκε πολυ ωραίο και αφράτο


Υλικά

2 φλυτζάνι αλεύρι

1 φλυτζάνι κορν φλαουρ

1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη

1 κουταλιά της σούπας μπεϊκιν πάουντερ

3 αυγά

1/2 φλυτζάνι γάλα

2 βανίλιες

ξύσμα ενός λεμονιού


Οδηγίες

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα, και την αφήνουμε στην άκρη

Χτυπάμε τη ζάχαρη με την μαργαρίνη (η μαργαρίνη να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου ή και λιωμένη για να αναμιχθεί πιο εύκολα). Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλαουρ, το γάλα και τις βανίλιες, ένα ένα χωρις να σταματάμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το μπεϊκιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού και τέλος την μαρέγκα. Χτυπάμε καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρογγυλό ταψί για κεϊκ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.

Η αλλαγή που έκανα στην παραπανω συνταγή είναι ότι αντί ξύσματος λεμονιού έβαλα ενα φακελάκι άνθος αραβοσιτου με γεύση λεμόνι συμπληρώνοντας με κόρν φλαουρ ώστε να δώσει το 1 φλυτζάνι που αναφέρει η συνταγή. Σκέφτομαι την επόμενη φορά να δοκιμάσω και με άλλες γεύσεις

3 comentários:

  1. οτι πρέπει είναι για το απογευματινό μου καφεδάκι !!!

    καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΡΑΙΟ ΚΕΚΑΚΙ, ΤΕΛΕΙΟ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ!!
    ΚΑΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ!
    ΦΙΛΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημέρα , απλό , ευκολο αλλά σίγουρα διαφορετικό! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails