Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Μους καρπούζι

Υλικά

1 1/2 πακέτο ζελατίνα  (περίπου 36-40 γρ)

4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό

1/2 φλυτζάνι βραστό νερό

1/2 λίτρο πολτοποιημένο καρπούζι

2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού

2 ασπράδια αυγών

1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη

λάδι για λάδωμα

φέτες καρπουζιού και φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα


Οδηγίες

Διαλύουμε την ζελατίνα στο κρύο νερό. Στη συνέχεια την διαλύουμε σε βραστό νερό σε μπεν-μαρι. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Προσθέτουμε το καρπούζι χτυπημένο με το λεμόνι και το δένουμε με μια μαρέγκα φτιαγμένη με τα ασπράδια και την ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να αρχίσει να πήζει και το ρίχνουμε σε μια φορμα αφού προηγουμένως την έχουμε λαδώσει και βρέξει με λίγο νερό. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

Ξεφορμάρουμε τη μους και την γαρνίρουμε με φέτες καρπουζιού (κομμάτια ή μπαλάκια φτιαγμένα με την βοήθεια ενός κουταλιού) και με φύλλα δυόσμου. Σερβίρεται κρύα. Μπορούμε να φτιάξουμε τη μους είτε σε μεγάλη φορμα είτε σε ατομικές.

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails