Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Πιπεριά γεμιστή

Υλικά

3 πράσινες πιπεριές
αλάτι

πιπέρι

2 φέτες μπεϊκον

100 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 κρεμμύδια τριμμένα

1 1/2 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη

1 φλυτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένο

1 ματσάκι μαϊντανό


Οδηγίες

Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, βγάζουμε τους σπόπους, πλένουμε καλά και τις αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε το μπεϊκον, και το ζαμπόν σε χαμηλή φωτιά σε μια φαρδιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σωτάρουμε εκεί το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Οταν ροδίσουν, προσθέτουμε την φρυγανιά τριμμένη, το μισό τυρί και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην φωτιά για λίγα λεπτά ακόμα.

Γεμίζουμε τις πιπεριές με το παραπάνω μείγμα. Πασπαλίζουμε τις πιπεριές με το υπόλοιπο τυρί και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Το βάζουμε να ψηθεί στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο με μια σαλάτα μαρούλι.

Δίνει 6 μερίδες

Η παραπάνω συνταγή καθώς και η φωτογραφία είναι από ένα παλιό περιοδικό με ιταλικές συνταγές Baldaracci.

2 comentários:

Related Posts with Thumbnails