Υλικά
1/2 φλυτζάνι ρύζι
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα καρύδας
3 κρόκοι αυγών
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
κανέλα
Οδηγίες
Πλένουμε καλά το ρύζι, και το βράζουμε σε 1 1/2 λίτρο νερό μαζί με το γάλα καρύδας. Αφήνουμε να βράσει καλά. Οταν έχει μείνει λίγο νερό, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και αν θέλουμε λίγα ξυλάκια κανέλας για το άρωμα. Αφήνουμε στην φωτιά για άλλα 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε το ζεστό ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς μεχρι να αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα.
Σερβίρουμε σε μπολάκια, πασπαλισμένα με κανέλα.
ωωωχχ...μα γαλα καρυδας??? μμμμμ φανταστικη ιδεα.
ΑπάντησηΔιαγραφήαν βαλουμε απλο γαλα και οχι ζαχαρουχο πειραζει?
Καλημερα Misirlou,
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξερω αν μπορούμε να βαλουμε απλό γάλα. Ισως θα πρεπει να βραζει παραπανω με το γάλα, δεν το εχω δοκιμάσει.