Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Βλάχικο ρύζι

Υλικά

750 γρ χοιρινά παϊδάκια με μπόλικο κρέας (εναλλακτικά μπριζόλες ψιλοκομμένες)

αλάτι

πιπέρι

χυμός από 1 λεμόνι

4 κουταλιές σούπας χορινό λίπος ή καλαμποκέλαιο

300 γρ. λουκάνικα χωριάτικα σε φέτες των 2 εκατοστών

1/2 κρεμμύδι μικρό και ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 1/2 φλυτζάνια ρύζι για πιλάφι

6 φλυτζάνια νερό

Οδηγίες

Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια μαζι με το λεμόνι. Αφήνουμε 2 ώρες να ξεκουραστεί.

Σε μια κατσαρόλα τηγανίζουμε τα παϊδάκια στο λίπος ή το λάδι. Οταν αρχίσουν να ρόδίσουν, προσθέτουμε το λουκάνικο. Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το τηγάνισμα μεχρι το κρεμμύδι να πάρει λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε το ρύζι, και το τσιγγαρίζουμε. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να παρει βράσει. Κατεβάζουμε την ένταση της φωτιάς και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε νερό όσο στεγνώνει μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι, περίπου για 40 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό.

Το βλάχικο ρύζι είναι διαφορετικό από το κανονικό πιλάφι, πρέπει να μείνει αρκετά μαλακό και υγρό.

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails