Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Βραζιλιάνικο κουσκούς κατσαρόλας

Υλικά

500 γρ κοτόπουλο

αλάτι

πιπέρι

σταγόνες λεμονιού

5 κουταλιές σούπας λάδι

4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

200 γρ. καλαμποκάλευρο

6 τομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένες

1 λουκάνικο κομμενο σε φέτες

200 γρ. βρασμένος αρακάς

100 γρ πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσια και κομμένες

50 γρ σταφίδες χωρίς κουκούτσια

1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί (Πορτο ή Μαδεϊρα ξηρό)

1 τομάτα και 1 βρασμένο αυγό κομμένο σε ροδέλες για γαρνιτούρα

Οδηγίες

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και με το λεμόνι. Αφηνουμε 2 ώρες να ξεκουραστεί.

Τηγανίζουμε το κοτόπουλο στο λάδι μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι και τηγανίζουμε γρήγορα μέχρι να αρχίσει να αλλάζει χρώμα.

Προσθέτουμε σιγά σιγά νερό, 1 φλυτζάνι την φορά και βράζουμε το κοτόπουλο. Κατεβάζουμε από την φωτιά όταν το κοτόπουλο γίνει μαλακό. Πρέπει να μείνει περίπου 1 φλυτζάνι του καφέ ζωμό στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές στενόμακρες φέτες. Βαζουμε ξανά το κοτόπουλο στον ζωμό του.

Υγραίνουμε μια λεκάνη με 1 φλυτζάνι νερό. Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο και με τα χέρια το τρίβουμε στην λεκάνη, χωρίς να σχηματίσει σβώλους.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε εκεί τα υπόλοιπα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις τομάτες, τις πατάτες, το λουκάνικο και τον αρακά. Σοτάρουμε γρήγορα και προσθέτουμε 2 φλυτζάνια νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Προσθέτουμε τις ελιές, τις σταφίδες και το κρασί. Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά ακόμα και μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο και το καλαμποκάλευρο. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει αρκετά ζεστό.

Παίρνουμε ενα στρογγυλό ταψί για κεϊκ, και στολίζουμε τον πάτο του με τις ροδέλες από την τομάτα και τα αυγά. Βάζουμε στο ταψί το κουσκούς, πιέζοντας με το χέρι ώστε να απλωθεί σε όλο το ταψί. Το αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο και το σερβίρουμε αμέσως.

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails