Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Χοιρινό με κεράσι

Υλικά

2 κιλά χοιρινό μπούτι

750 ml κόκκινο κρασί

αλάτι

άσπρο πιπέρι

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ ψιλοκομμένο

2 φύλλα δάφνης

1 κουταλιά σούπας λάδι

100 γρ. μπεϊκον κομμένο σε κομμάτια του 1 εκατοστού

200 γρ. φρεσκα κεράσια ή κερασια κομποστα

200 γρ ξινή κρέμα

Οδηγίες

Κοβουμε το χοιρινό σε κομματάκια των 3 εκατοστών. Ετοιμάζουμε την μαρινάδα με το κρασί, αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδια, τζίντζερ και τη δάφνη. Βάζουμε το κρέας στην μαρινάδα, και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 6 ώρες στο ψυγείο.

Βγάζουμε το χοιρινό από την μαρινάδα για να το ετοιμάσουμε, και το στεγνώνουμε καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε εκεί το μπεϊκον μέχρι να αρχίσει να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρέας και τσιγγαρίζουμε καλά, μέχρι να πάρει ενα χρυσό χρώμα.

Κατεβάζουμε την ένταση της φωτιάς, προσθέτουμε 2 φλυτζάνια από την μαρινάδα και αφήνουμε να βράσει καλά, μέχρι να μείνει περίπου 1/2 φλυτζάνι ζουμί στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τα κεράσια και αφήνουμε να πάρει βράση. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την ξινή κρέμα. Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στην φωτιά αλλά μόνο για να ζεσταθεί, δεν πρέπει να βράσει ξανά.

Σερβίρουμε ζεστό με πιλάφι.

Βρείτε την συνταγή για την ξινή κρέμα εδώ

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails