Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Γαλοπούλα γεμιστή αλα Βραζιλιάνικα

Υλικά

Για την γαλοπούλα

1 γαλοπούλα

αλάτι

λεμόνι

μπεϊκον

βούτυρο

Για το καρύκευμα

1/2 φλυτζάνι χυμός λεμονιού

αλάτι

άσπρο πιπέρι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλυτζάνι μαιντανός και κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

5 σκελίδες σκόρδο

600 ml λευκό κρασί

Για τη γέμιση

8 κουταλιές βούτυρο

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

20 κάστανα βρασμένα

200 γρ σταφίδες μαυρες χωρίς κουκούτσια

500 γρ αλεύρι από μανιόκα (mandioca)

αλάτι

άσπρο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο

1 φλυτζάνι μαϊντανός

εντόσθια από την γαλοπούλα βρασμένα

Οδηγίες

Πλένουμε την γαλοπούλα και την τρίβουμε με λεμόνι και αλάτι για να βγουν οι μυρωδιές της. Μετά την ξεπλένουμε καλά.

Περνάμε στην γαλοπούλα όλα τα υλικά του καρυκεύματος και την αφήνουμε να ξεκουραστει στο ψυγείο την προηγούμενη ημέρα, μαζί με τα υγρά απο τα καρυκεύματα. Κάθε 4 ώρες την γυρίζουμε μέσα στα υγρά της.

Γέμιση για το λαιμό

Λιώνουμε το μισό βούτυρο σε ενα τηγάνι, και προσθέτουμε 2 κρεμμύδια τριμμένα. Το σοτάρουμε και προσθέτουμε τα κάστανα και τισ σταφίδες. Σοτάρουμε για λίγο ακόμα και προσθέτουμε 100γρ από το αλεύρι μανιόκας. Το ανακατευουμε συνεχώς μέχρι να πιεί το νερό του. Αλατίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη

Γέμιση για την κοιλιά

Σοτάρουμε στο υπόλοιπο βούτυρο τα εντόσθια ψιλοκομμένα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε 400 γρ αλεύρι μανιόκας και αφήνουμε να ροδίσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Βαζουμε αλάτι και πιπέρι, και στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό και το κρεμμυδάκι.

Ψήσιμο

Αφού εχουμε ετοιμάσει τις δύο γεμίσεις, γεμίζουμε την γαλοπούλα. Τον λαιμό προσέχουμε να μην τον παραγεμίσουμε και το ράβουμε στο τέλος.

Ενώνουμε και δένουμε τα δύο πόδια της γαλοπούλας , αν θέλουμε τα στολίζουμε με χαρτί.

Περνάμε βούτυρο πάνω στην γαλοπούλα και την βάζουμε σε ενα ταψί με την κοιλιά προς τα πάνω. Σκεπάζουμε την γαλοπούλα με φέτες από μπεϊκον, και την ραντίζουμε με την σάλτσα που σχηματίστηκε από τα καρυκεύματα αφού την έχουμε σουρώσει.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και την βάζουμε σε ζεστό φούρνο. Μετά από 1 1/2 ώρα την ξεσκεπάζουμε και την ραντίζουμε ξανά με την σαλτσα από τα καρυκεύματα. Την ξανασκεπάζουμε και την βαζουμε ξανά στο φούρνο. Μετά από 1 ώρα, την ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα, ραντίζοντας με την σάλτσα κάθε 15 λεπτά.

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails