Κυριακή, 10 Ιουλίου 2011

Σοφρίτο

Μιας και είμαστε πλεον στο καλοκαίρι, σκεφτηκα να αναρτησω διάφορες τοπικές παραδοσιακές συνταγές της Ελλάδας, να προβάλουμε λίγο την ομορφιά και τις γεύσεις του τόπου μας, και τον τουρισμό μας.

Σήμερα εβαλα μια συνταγή από Κέρκυρα που βρήκα σε ενα βιβλιαράκι συνταγών της ΕΛΑΪΣ.
Την φωτογραφία της Κέρκυρας την βρήκα εδώ.

Υλικά

1,2 κιλά κιλότο μοσχαρίσιο κομμένο σε λεπτές φέτες

3/4 φλυτζανιού μαγειρικό λίπος

1 κουταλιά αλεύρι

3 μ3 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 φλυτζάνι ξύδι

1 φλυτζανάκι άσπρο κρασί

1 κύβο ζωμού κρέατος

4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

Οδηγίες

Βάζετε σε κατσαρόλα το κρέας και το σωτάρετε σε μέτρια φωτιά με το μαγειρικό λίπος. Όταν το κρέας πάρει χρώμα, πασπαλίζετε το αλεύρι στην κατσαρόλα και ανακατεύετε το κρέας με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.

Προσθέτετε στην κατσαρόλα το σκόρδο και όταν ξανθύνει, σβήνετε με το ξύδι και το κρασί. Όταν εξατμισθούν το ξύδι και το κρασί, προσθέτετε τον κύβο, το μαϊντανό και 1 1/2 φλυτζάνι νερό και βράζετε το φαγητό για 1 ώρα και ένα τέταρτο περίπου. Σερβίρετε με ζυμαρικό, ρύζι ή πατάτες ψητές ή τηγανιτές.

1 comentários:

  1. Αυτά τα βιβλιαράκια της Ελαϊς έχουν ωραίες συνταγές! Όσες φορές τις έχω δοκιμάσει ήταν πετυχημένες! Πολύ καλή η ιδέα σου να προβάλεις και γεύσεις του τόπου μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails