Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Πιταρούδια

Τα πιταρούδια είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Ρόδου, και ουσιαστικά είναι ρεβυθοκεφτέδες.

Την συνταγή την αντέγραψα από την ιστοσελίδα του Ηλία Μαμαλάκη, και μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Την φωτογραφία της Ρόδου την βρήκα εδώ.


Υλικά

1/2 κιλό ρεβύθια

2 τομάτες τριμμένες

1 κρεμμύδι ξερό

1 κ.σ. ξερός δυόσμους

1 φλυτζάνι νερό

300 γρ αλεύρι

αλάτι

λάδι για τηγάνισμα


Οδηγίες

Από το βράδυ μουλιάζετε τα ρεβύθια. Την επόμενη μέρα τα τρίβετε για να ξεφλουδιστούν.

Σε ένα μπολ βάζετε τα τριμμένα ρεβύθια. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι, τπ δυόσμο, τις τομάτες, ρίχνετε νερό και ανακατεύετε.Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά το υδαρές μίγμα.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε λάδι και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά. Παίρνετε με το ένα κουτάλι το μείγμα και το τοποθετείτε στο καυτό λάδι. Τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές.

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails