Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

Μυζηθροπιτάκια

Μια συνταγή από το Ηράκλειο της Κρήτης. Την βρήκα εδώ.

Υλικά

Ζυμάρι

3/4 φλυτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο

2 φλυτζάνια τασγιού νερό

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

αλεύρι όσο χρειάζεται για να είναι η ζύμη μαλακιά


Γέμιση

250γρ. μυζήθρα

κανέλα


Οδηγίες

Χρησιμοποιούμε και αρκετό αλεύρι όταν ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη για να γίνει ανθεκτικό το φύλλο και να μην κολλά στο άνοιγμα, αφού θα προσπαθήσουμε να γίνει πολύ λεπτό

Μαλάσσουμε τη μυζήθρα με λίγη κανέλα.

Βάζουμε τη μυζήθρα (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού) πάνω στο φύλλο που έχουμε ανοίξει σε αποστάσεις, και σκεπάζουμε από πάνω με ένα άλλο φύλλο που έχουμε ήδη φτιάξει. Πατάμε ελαφρά με το χέρι για να ακουμπήσουν καλύτερα τα δύο φύλλα-ζυμάρια. Με ένα ποτήρι κόβουμε τα πιτάκια προσπαθώντας να μένει η μυζήθρα στο κέντρο.

Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά και μόλις ροδίσουν από τη μια μεριά, τα γυρνάμε κι από την άλλη.

Τα μυζηθροπιτάκια σερβίρονται με μέλι και τα συνοδεύουμε με τσικουδιά.

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails