Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Λαδένια από την Κίμωλο

Υλικά

Ζύμη

400 γρ αλεύρι

20 γρ μπεϊκιν πάουντερ

1 1/2 ποτήρι νερό

1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο

1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
 

Γέμιση

2 τομάτες κομμένες σε ροδέλες

2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη

αλάτι

1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο


Οδηγίες

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 40 λεπτά.

Λαδώνοπυμε ένα ταψί και απλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια. Βάζουμε από πάνω τα κρεμμύδια και τις τομάτες. Βάζουμε ρίγανη, αλάτι και το υπόλοιπο από το ελαιόλαδο.

Το ψήνουμε στους 180 C για 45 λεπτά.

Στην βασική γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά της αρεσκείας μας.

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails