Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Φουρτάλια

Η παραδοσιακή ομελέτα της Άνδρου, που κανονικά φτιάχνεται με Ανδριώτικο λουκάνικο. Εχω πάει 2 φορές στην Ανδρο πριν κάποια χρόνια, αλλά δυστυχώς δεν βρήκα στις ταβέρνες το συγκεκριμένο πιάτο, έλεγαν ότι δεν έφερναν (ή δεν έφτιαχαν?) πια το παραδοσιακό αυτό λουκάνικο, ποτέ δεν το κατάλαβα. Ελπίζω κάποια στιγμή αν ξαναπάω στην Ανδρο να μπορέσω να την δοκιμάσω

Βρήκα την παρακάτω συνταγή εδώ.

Υλικά

4 μέτρια λουκάνικα

4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες ροδέλες

2/3 φλυτζάνι τυρί τριμμένο κεφαλοτύρι

1/2 φλυτζάνι τσαγιού γάλα

8 αυγά

λίγο δυόσμο, ψιλοκομμένο

αλάτι και πιπέρι

λάδι για το τηγάνισμα


Οδηγίες

Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε λίγο λάδι να καλύψει τον πυθμένα και, όταν ζεσταθεί λίγο, τηγανίστε τα λουκάνικα ολόκληρα αφού τα τρυπήσετε με ένα πιρούνι, για περίπου 5 λεπτά από όλες τις μεριές.

Βγάλτε τα πάνω σε χαρτί κουζίνας και κρατήστε τα ζεστά. Ρίξτε λίγο λάδι ακόμα στο τηγάνι, βάλτε τις πατάτες αλατισμένες και τηγανίστε τες μέχρι να μαλακώσουν.

Αδειάστε το περισσότερο λάδι από το τηγάνι. Χτυπήστε καλά τα αυγά με το γάλα, προσθέστε το τυρί, το δυόσμο, αλάτι και όσο πιπέρι θέλετε. Ξαναβάλτε τα λουκάνικα στο τηγάνι τοποθετώντας τα ανάμεσα στις πατάτες.

Περιχύστε με το μείγμα των αυγών, κλείστε το τηγάνι με ένα μεγάλο καπάκι και ψήστε τη φουρτάλια σε μέτρια φωτιά. Ελέγξτε ανασηκώνοντάς την με μια σπάτουλα. Ωστόσο θα έχει πήξει και στην επιφάνεια. Αναποδογυρίστε τη και μεταφέρετέ τη στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσει.

Σημ.: Σε κάποια άλλη συνταγή που είδα στο διαδίκτυο, έβαζαν και μαντζουράνα.

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails