Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Παγωτό καρύδας σε ανανά

Υλικά

1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη

4 κρόκοι αυγών

1 μικρό μπουκαλι γάλα καρύδας (200ml)

1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος

1 φλυτζάνι φρέκια ινδική καρύδα τριμμένη

1 ανανάς

ινδική καρύδα τριμμένη χοντρά για γαρνίρισμα


Οδηγίες

Χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και την κρέμα γάλακτος αφού προηγούμένως τα έχουμε ζεστάνει ελαφρά μαζί. Βάζουμε το μείγμα σε μπεν-μαρι μέχρι να αφρίσει και να πήξει ελαφρά.

Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στην κατάψυξη για να πήξει. Χτυπάμε καλά και προσθέτουμε την καρύδα τριμμένη. Το βάζουμε πάλι στην κατάψυξη, χτυπώντας 2-3 φορές ξανά για να γίνει σφιχτό αλλά και ομογενή.

Κόβουμε τον ανανά στην μέση και κατά μήκος. Βγάζουμε την ψίχα και την κόβουμε σε κομματάκια, αφήνοντας καποιο πιο μεγάλα για γαρνίρισμα. Την μοιράζουμε στα δύο κομμένα μέρη του ανανά. Βάζουμε μπάλες παγωτού πανω στον ανανά και γαρνίρουμε με τα μεγάλα κομμάτια ανανά και με τριμμένη καρύδα. Αν ο ανανάς είναι πολύ μικρός, τότε να χρησιμοποιοίησουμε 4 για να έχουμε ατομικές δόσεις.

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails