Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ratatouille

Υλικά

4 μέτριες μελιτζάνες

4 μέτρια κολοκυθάκια

5 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι

2 κόκκονες πιπεριές

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι

1 κουταλιά της σούπας βασιλικός (προαιρετικό)

1 τηγάνι διαμέτρου 30 cm


Οδηγίες

Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε φέτες του 1/2 εκατοστού και κατά μήκος. Αφήνουμε στην άκρη τα κοκλοκυθάκια. Ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες ως εξής: τις βάζουμε σε ένα πιάτο ρίχνοντας το χοντρό αλάτι. Από πάνω βάζουμε ενα αλλο πιάτο με κάποιο βάρος από πάνω ώστε να πιέσει ελαφρά  τις μελιτζάνες. Αφήνουμε για 1 ώρα.

Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές ως εξής: με τη βοήθεια ενός πηρουνιού, περνάμε τις πιπεριές σε φλόγα μεχρι να μαυρίσουν. Βγάζουμε την καμμένη φλούδα κάτω από μια βρύση. Βγάζουμε και τους σπόρους και τις κόβουμε σε φέτες του 1 εκατοστού. Τις αφήνουμε στην άκρη.

Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες σε τρεχούμενο νερό για να φύγει το αλάτι. Τις στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να στεγνώσει το υγρό που θα σχηματιστεί. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιάτο είναι έτοιμο. Μπορούμε να πασπαλίσουμε το πιάτο με βασιλικό.

Το Ratatouille σερβίρεται ζεστό ή κρύο. Στην Γαλλία πολλές φορές σερβίρετε σαν συνοδευτικό για άλλα πιάτα.

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails