Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Σπαγγέτι primavera

Υλικά

500 γρ σπαγγέτι

250 γρ φρέσκια μοτσαρέλα βουβαλιού

8 γινομένες τομάτες, σφιχτές και χωρίς σπόρους

20 μεγάλα φύλλα βασιλικού

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και σωταρισμένες στο ελαιόλαδο μεχρι να ροδίσουν(προαιρετικά)

1/2 κουτάλι της σούπας αλάτι

1 πρέζα άσπρο πιπέρι


Οδηγίες

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό με αλάτι (1 λίτρο νερό για κάθς 100 γρ σπαγγέτι τουλάχιστον)

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Κόβουμε την μοτσαρέλα σε κύβους 3 εκατοστών, και τις τομάτες σε τετραγωνάκια του 1 εκατοστού περίπου. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά: τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, το ξύδι, και προαιρετικά το σκόρδο. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά σαν να φτιάχναμε μια σαλάτα.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια, και όσο είναι ακόμα ζεστά, ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρουμε αμέσως για να διατηρούμε την αντίθεση μεταξύ ζεστού ζυμαρικού και κρύας σάλτσας.

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails