Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Μανιτάρια γεμιστά

Υλικά

12 μεγάλα μανιτάρια

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή τριμμένο

4 κουταλιές της σούπας κρεμώδες κατσικίσιο τυρί

1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι (ή 1 κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό)

αλάτι και άσπρο πιπέρι

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

βούτυρο για το ταψί


Οδηγίες

Γέμιση

Χωρίζουμε τα κοτσανάκια από τα μανιτάρια. Τα καπελάκια από τα μανιτάρια τα αφήνουμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνακια. Βάζουμε σε ένα μικρό τηγάνι το βούτυρο και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε μόνο μέχρι να μαραθεί, όχι για να ροδίσει. Προθέτουμε τα ψιλοκομμένα κοτσανάκια των μανιταριών και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει το υγρό που βγάζουν τα μανιτάρια.

Προσθέτουμε το τυρί και το αφήνουμε στην φωτιά για άλλα 3 λεπτά περίπου για να λιώσει και να σχηματίσει μια ομογενενή κρέμα. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Είναι έτοιμη η γέμιση.


Μοντάρισμα

Περνάμε το εξωτερικό μέρος από τα καπέλα των μανιταριών με ελαιόλαδο με την βοήθεια ενός πινελιού. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γέμιση. Απλώνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο πάνω στην γέμιση.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ με βούτυρο και τοποθετούμε τα γεμιστά μανιτάρια. Το βάζουμε σε ζεστό προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά. Όταν τα μανιτάρια αρχίσουν να ροδίσουν, είναι έτοιμα. Σερβίρουμε πολύ ζεστά.

Δίνει 4 μερίδες

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails