Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Αγάπη σε κομμάτια

Υλικά

Ζύμη

3 φλυτζάνια αλεύρι

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1/2 κουταλιά της σούπας μπεϊκιν παουντερ

2 αυγό

125 γρ. μαργαρίνη

1/2 φλυτζάνια γάλα

1 κρόκοι αυγού για να περάσουμε πάνω από τα γλυκά

κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα για να περάσουμε πάνω από τα γλυκά

Γέμιση

600 γρ ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

1 ανανάς πολτοποιημένος

1 ινδική καρύδα τριμμένη

8 κρόκοι αυγών


Οδηγίες

Ζύμη και μοντάζ

Κοσκινίζουμε όλα τα υλικά σε σκόνη, προσθέτουμε σε αυτά τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί, φυλάσσοντας το 1/3 της για να καλύψουμε τα γλυκά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη γέμιση. Γαρνίρουμε με ροδέλες ή αλλα σχήματα φτιαγμένα με την υπόλοιπη ζύμη. Περνάμε με ένα πινέλο τον κρόκο αυγού χτυπημένο και βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί.

Οταν είναι έτοιμο αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τετραγωνικά κομμάτια. Περνάμε κάθε κομμάτι σε ζάχαρη αναμειγμένη με την κανέλα.


Γέμιση

Φτιάχουμε ένα πηχτό σιρόπι με την ζάχαρη και το νερό. Προσθέτουμε τον ανανά και και την καρύδα ανακατεύοντας καλά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε να κρυώσει, και προσθέτουμε τους κρόκους ανακατεύοντας καλά. Ξαναβάζουμε στην φωτιά τη γέμιση, ανακατεύοντας συνεχώς και μέχρι να αρχίζει να ξεκολλά από τον πάτο της κατσαρόλας. Το χρησιμοποιούμε στο γλυκό.

Το γλυκό αυτό λέγεται “amor em pedaços” και την έβγαλα όπως και την φωτογραφία από ένα βιβλιαράκι συνταγών της εταιρίας “União” που παράγει ζάχαρη

1 comentários:

Related Posts with Thumbnails