Κυριακή, 12 Απριλίου 2009

Μπεσαμελ με άμυλο αραβοσίτου

Υλικά

1 λίτρο γάλα

5 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ (άμυλο αραβοσίτου)

μοσχοκάρυδο

αλάτι

2 αυγά

Οδηγίες

Διαλύουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το κορν φλαουρ στο γάλα.

Προσθέτουμε το αλάτι και το βάζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα.

Το κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει (να γίνει κάπως χλιαρό), ανακατεύοντας που και που.

Χτυπάμε τα 2 αυγά και τα προσθέτουμε στην μπεσαμέλ. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.

Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί σε φαγητά όπως μουσακά, παστίτσιο.

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails